«Любіть Україну не як щось ефемерне, а як місце, де ви живете», - Микола Лазарович

Хто розповість про єдину країну краще, ніж той, хто пройшов бойове хрещення фронтом пліч-о-пліч з львів’янами і луганчанами, сумчанами та кримчанами. Відкриту лекцію для студентів-першокурсників Тернопільського національного економічного університету на тему «Україна –єдина країна» прочитав доктор політичних наук, професор кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства ТНЕУ, а віднедавна і боєць АТО Микола Лазарович.

Чи то в силу власного бажання, чи то через звичний першокурсний страх перед університетом студенти-першокурсники з усіх факультетів заповнили актовий зал університету, який розрахований на 600 місць, аби послухати з перших вуст про те, що відбувається на Донбасі та як не зневіритися в Україні. Фактично, це була перша повноцінна пара вчорашніх школярів, на чому і наголосив ректор університету у вступному слові до студентів.

Микола Лазарович змінив викладацький дрес-код на військову форму, хоча на зустріч прийшов у вишиванці. Про своє життя до фронту Микола Васильович каже: «Якщо можна так сказати, то у минулому житті..», - і продовжує думку. Професор розпочав виступ з трьох слів: Бог, родина, Україна, які, на його думку, мають стати непохитною життєвою основою для всіх свідомих українців.

«Любіть Україну не як щось ефемерне, а як місце, де ви живете», - такі слова настанови пролунали для студентів в перерві між невеличким екскурсом в історію української державності.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео