Віра Олександрович

Майже 70 тисяч пляшок підробленої горілки могли потрапити у магазини на Тернопільщині

Фальсифікат

Завдяки податковим міліціонерам у дохід держави на Тернопільщині конфіскували понад 14 тонн спирту. Тож майже 70 тисяч пляшок підробленої горілки у магазини вже не потраплять.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Тернопільський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області про спеціальну конфіскацію 14 100 літрів спирту етилового, - хваляться податківці. - Таке рішення судова установа прийняла ще наприкінці лютого.

Нагадаємо, йдеться про спирт, який працівники податкової міліції виявили та вилучили у Кременці. Сировину тримали на території одного із товариств з обмеженою відповідальністю у 2017 році. Зберігали, звісно ж, із метою подальшого збуту та для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, наголосили фіскали.

- Варто зауважити, що законом передбачили: виробництво спирту і його реалізацію можуть здійснювати лише державні підприємства, а зберігання може відбуватися лише у спеціальних місцях, внесених до відповідного державного реєстру, - пояснюють у податковій. - Оскільки вказані вимоги суб’єкт господарювання порушив, фахівці прийняли рішення про конфіскацію спирту.

До речі, орієнтовна вартість конфіскованого - 5,2 млн грн. Якби партія цього спирту потрапила у підпільне виробництво, ділки могли б виготовити майже 70 тис. пляшок горілки. При цьому збитки бюджету від несплати акцизного податку склали б понад 1,7 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео