Божена Волинець

Мама загиблого на Сході України воїна з Тернопільщини отримала почесне звання

unnamed (2)

Як повідомляв «Терен»,  у вересні відбулось нагородження жінок відзнаками за почесне звання «Мати-героїня». Серед нагороджених – Алла Квач.

unnamed (4)
unnamed (4)

Син Алли Квач - Орест загинув у 2014 році в Луганській області на російсько-українській війні.

До 2020 року жінка була міським головою  Заліщиків.

Про почесне звання та материнство Алла Квач написала допис на своїй сторінці у Фейсбук.

unnamed
unnamed

- Найвеличніше право жінки - бути матір'ю. Бог мені дарував це щастя п'ять разів. Бути мамою для мене — це щоденна робота, від якої я ніколи не втомлююся. Неможливо описати словами ті відчуття та емоції, які дарує жінці материнство. Минулого місяця мене привітав з присвоєнням почесного звання «Мати - героїня» та вручив нагороду голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш. Дуже пишаюся цим, - пише  Алла Квач.

Алла Квач - мама двох доньок та трьох синів, одного з яких – Ореста,  на жаль, втратила. Хлопець був українським військовиком, бійцем батальйону територіальної оборони «Айдар». Після загибелі сина жінка вирішила піти в політику. Хоча за фахом - стоматолог. Для міста тодішня голова міської ради зробила чимало. На вулицях з’явилося освітлення, закупили нову техніку для комунальних працівників, встановили відеокамери та нові автобусні зупинки з антивандальним склом, асфальтували дороги, організували вивезення та сортування сміття. За її сприяння також відкрили громадський простір «Вулик». На базі «Вулика» працює «МАМ-центр», який об’єднує молодих жінок. Ще одна втілена мрія Алли Квач – відновлення місцевих виноградників.

- Взагалі я вважаю, що українські жінки можуть усе. Усе. І вдома чоловік буде доглянутий, діти будуть доглянуті, навчені, вбрані, як у нас кажуть, і зварено буде, і прибрано, і ще й політиці жінка реалізується. Можливо, десь там не все встигне, але все одно треба, щоб жінки не боялися, більше довіряли собі, і щоб рідні їх підтримували, і щоб вони йшли, щоб вони реалізували себе. Будь-де, хто де чується: хтось у політиці, хтось у громадській організації, в бізнесі. Але щоб вони йшли і творили, були креативними і реалізували себе, - казала Радіо Свобода Алла Квач.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео