Оксана Мацьопа

Мариновані помідори без оцту: рецепт консервації на зиму

З цим рецептом впораються навіть ті, хто вперше робить консервацію

Сезон помідорів у розпалі. Скористайтеся чудовим шансом заготовити на зиму ці соковиті овочі.  

Рецепт з сайту Євгена Клопотенка настільки простий, що з ним впорається навіть той, хто вперше в цьому році вирішив робити консервацію.

МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ ДОЛЬКАМИ

Інгредієнти (на 1 л банку):
  • 420 мл води
  • 2 лаврових листи
  • 2 гвоздики
  • 3 духмяні перчини
  • 3 зубчики часнику

Приготування:

  1. Промийте 600 г помідорів і наріжте їх часточками начетверо.
  2. Зваріть маринад: у каструлю налийте 420 мл води, додайте по столовій ложці цукру та солі, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
  3. Простерилізуйте літрову банку будь-яким зручним методом і викладіть у неї помідори, 2 лаврових листи, 2 гвоздики, 3 духмяних перці та 3 зубчики часнику. Залийте все маринадом.
  4. У чималу каструлю налийте воду, а на дно покладіть рушник чи ганчірку, щоб банка не торкалася гарячої поверхні. Поставте банку в воду, дочекайтеся поки вона закипить, знизьте вогонь до середнього та стерилізуйте банку впродовж 15 хвилин.
  5. Дістаньте банку з води, закрутіть стерилізованою кришкою та переверніть. Через добу переставте банку в прохолодне місце.

Поради: Помідори дольками на зиму мають бути достатньо пружними, щоб нарізаними промаринуватися й не перетворитися на пюре. Тому обирати краще тверді середні овочі, аж злегка зеленкуваті.  

Читайте також: У господарстві на Тернопільщині почали збирати помідори

Фото з сайту Євгена Клопотенка

Вибір читачів за тиждень

Відео