Мариновані помідори без оцту: рецепт консервації на зиму
З цим рецептом впораються навіть ті, хто вперше робить консервацію
Сезон помідорів у розпалі. Скористайтеся чудовим шансом заготовити на зиму ці соковиті овочі.
Рецепт з сайту Євгена Клопотенка настільки простий, що з ним впорається навіть той, хто вперше в цьому році вирішив робити консервацію.
МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ ДОЛЬКАМИ
Інгредієнти (на 1 л банку):
- 420 мл води
- 2 лаврових листи
- 2 гвоздики
- 3 духмяні перчини
- 3 зубчики часнику
Приготування:
- Промийте 600 г помідорів і наріжте їх часточками начетверо.
- Зваріть маринад: у каструлю налийте 420 мл води, додайте по столовій ложці цукру та солі, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
- Простерилізуйте літрову банку будь-яким зручним методом і викладіть у неї помідори, 2 лаврових листи, 2 гвоздики, 3 духмяних перці та 3 зубчики часнику. Залийте все маринадом.
- У чималу каструлю налийте воду, а на дно покладіть рушник чи ганчірку, щоб банка не торкалася гарячої поверхні. Поставте банку в воду, дочекайтеся поки вона закипить, знизьте вогонь до середнього та стерилізуйте банку впродовж 15 хвилин.
- Дістаньте банку з води, закрутіть стерилізованою кришкою та переверніть. Через добу переставте банку в прохолодне місце.
Поради: Помідори дольками на зиму мають бути достатньо пружними, щоб нарізаними промаринуватися й не перетворитися на пюре. Тому обирати краще тверді середні овочі, аж злегка зеленкуваті.
Читайте також: У господарстві на Тернопільщині почали збирати помідори
Фото з сайту Євгена Клопотенка