Тамара Коблик

Марка з російським кораблем отримала «філателістичний Оскар» в Італії

Укрпошта здобула нагороду за найкращу марку серед 35 країн-учасниць

Легендарна марка «Русскій воєнний корабль, іді…!» отримала найвищу нагороду міжнародної філателістичної мистецької премії «Азіаго» в Італії. Самі організатори називають нагороду «філателістичний Оскар». Про це повідомили у пресслужбі Укропошти.

Укрпошта здобула нагороду за найкращу марку серед 35 країн-учасниць.

Таку високу відзнаку Укрпошта отримала за унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення. Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русскій воєнний корабль, іді…!» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися. Рішуче бажання захищати свою країну та «особливе» напуття окупантам, талановито втілив автор ескізу Борис Грох.

Міжнародна філателістична премія «Азіаго», організована Філателістичним гуртком семи муніципалітетів разом з муніципальною адміністрацією цього року відзначила своє 53-річчя. До складу міжнародного журі конкурсу входять видавці філателістичної літератури, художники, філателісти, парламентарії, урядовці. Серед 35 країн-учасниць «філателістичний Оскар 2023» за найкращу марку здобула Укрпошта

Нагороду для Укрпошти отримав Генеральний консул Україні в Мілані Андрій Картиш.

Українські поштові марки неодноразово відзначалися світовою філателістичною спільнотою, про що свідчать їх численні нагороди. У червні цього року Укрпошта отримала відзнаку престижної премії «World Post & Parcel Awards 2023» і стала кращою в категорії «Філателістична кампанія 2022 року».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео