Ростислав Фук

Матір просить підписати петицію про присвоєння Героя України загиблому бійцю з Тернопільщини

Віталій Микуляк у перший же день повномасштабного вторгнення росіян добровільно пішов служити до лав ЗСУ

Петицію про присвоєння звання «Герой України» (посмертно) загиблому 26-річному бійцю Віталію Микуляку опублікували на сайті офіційного інтернет-представництва президента України. Звернення зареєструвала мати захисника Марія Микуляк.

Віталій народився 11 січня 1996 року в селі Біла Чортківського району. Навчався у місцевій школі, потім здобував фах у Тернопільському Вищому професійному училищі сфери послуг та туризму. З 2016 по 2017 роки проходив строкову військову службу в Збройних Силах України на Одещині.

Віталій у перший же день повномасштабного вторгнення росіян добровільно пішов служити до 24 окремої механізованої бригади ім. короля Данила оператором-розвідником взводу протитанкових керованих ракет другого стрілецького батальйону військової частини А0998.

Нагадаємо, останній свій бій прийняв 12 вересня 2022 року біля села Сухий Ставок Херсонської області, загинув внаслідок отриманих травм від авіаційного удару. Похований Віталій в своєму рідному селі Біла на Алеї Героїв.

Захиснику присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чорткова» (посмертно), також він нагороджений орденом «Хрест Героя» (посмертно).

Читайте також: Просять підписати петицію про присвоєння Героя України загиблому захиснику з Тернополя

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео