Дарія Шевченко

Медики Тернопільського району отримали ще 200 одноразових комбінезонів (відео)

Гуманітарний штаб Тернопільського району для боротьби з COVID-19 продовжує забезпечувати тих, хто зараз стоїть на лінії оборони від недуги. Чергову партію одноразових захисних костюмів та щитків отримали медики Тернопільського району. 100 комбінезонів віддали на потреби лікарям станції швидкої допомоги, 50 – районній лікарні та 50 і 50 щитків – для сімейних медиків.

Керівник штабу Володимир Болєщук сказав, що зусилля всіх волонтерів зараз зосереджені переважно на забезпеченні захисту лікарів, які виїжджають на виклики до ймовірно хворих на коронавірус.

В першу чергу наші зусилля сьогодні спрямовані на допомогу лікарям, допомогу медикам, тому що вони сьогодні – на першій лінії оборони. Вони багато виїжджають на виклики до людей з підвищеною температурою. Їм потрібен захист. Ми налагодили виробництво, пошиття одноразових захисних костюмів, тому що це є якраз захист наших медиків. Їхній захист – наша безпека. Будуть здорові медики – будемо здорові і ми, – зазначив Володимир Болєщук.

На пошиття засобів захисту витрачають чималі ресурси. Надходять вони на благодійні рахунки фонду «Галицька громада», який очолює Володимир Шевченко.

– Наш благодійний фонд долучився до роботи Гуманітарного штабу. Ми працюємо з підприємцями, займаємось залученням ресурсів. За ті кошти, які надходять нам на рахунок від підприємців, ми проплачуємо, виготовляємо і закуповуємо речі, які зараз необхідні для наших медиків. Тобто це захисні костюми, маски респіратори рукавички та інші дезінфікуючі засоби, які зараз так необхідні нашим лікарям, – розповів Володимир Шевченко.

Завідуюча підстанції № 3 Центру екстреної медичної допомоги Ганна Пелешок поділилась, що кількість підозр на коронавірус зростає і у пацієнтів, до яких виїжджають медики є типові симптоми хвороби: температура, кашель, задишка. Тож, аби захиститись – медикам необхідні комбінезони та інші засоби.

– На даний час кількість викликів збільшилась з підвищеною температурою, з задишкою та кашлем. Протягом останнім двох трьох діб ми використали 12 захисних костюмів на підстанції номер 3 і 4 костюми по Мишковичах. Це означає, що кількість людей з підозрами на коронавірус більшає, – розповіла пані Ганна. – Якщо ми зайшли в приміщення, надали допомогу пацієнтові, але він відмовився від госпіталізації, цей костюм ми повинні зняти негайно, покласти в одноразові пакети та утилізувати за принципом екстреної медичної допомоги.

Лікарі з вдячністю сприймають допомогу від волонтерів.

– Хочу висловити щиру подяку народному депутату України Івану Чайківському за ту гуманітарну допомогу і справді костюми захисту медиків – це основне. Адже серед захворілих є і медичні працівники, – сказав Іван Трач.

Представники Гуманітарного штабу запевнили, що до завершення карантину будуть допомагати медикам.

Відео: Павло Лящинський та Ярослав Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео