Тамара Коблик

У тернопільських школах зменшилась кількість учнів

Загалом у школах міста навчаються майже 30 тисяч дітей

28 вересня  на засіданні виконавчого комітету затверджено мережу закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на 2023-2024 навчальний рік. Про це повідомили в пресслужбі Тернопільської міської ради.

Рішення прийнято  з метою оптимізації мережі закладів освіти, ефективного використання наявних приміщень, створення безпечних умов для здобуття громадянами дошкільної, повної загальної середньої освіти та позашкільної освіти.

До затвердженої мережі включено дошкільні групи закладів дошкільної та загальної середньої освіти – загальна кількість груп 360, з них передшкільного віку – 65, дошкільного віку – 295, компенсуючого типу – 32, інклюзивні групи – 57.

У 2023-2024 у підпорядкуванні Тернопільської міської ради 42 заклади загальної середньої освіти, їх на два менше, ніж  у попередньому році - 44. Це пов’язано із тим, що проведено реорганізацію деяких закладів освіти. Зокрема, шляхом злиття ТЗОШ №25 та Тернопільського педагогічного ліцею спортивного профілю утворено новий навчальний заклад Академічний ліцей «Генезис». Також реорганізовано Тернопільську Українську гімназію та Тернопільський технічний ліцей у Тернопільський академічний ліцей «Українська гімназія».

Щодо кількості класів у закладах загальної середньої освіти є 1070 класів. Кількість учнів зменшилась на 756, що становить 29 834 учні у школах міста.

Наразі за індивідуальною формою навчається 1719 учнів, з них 1032 учні  проходять навчання за екстернатною формою, 651 – за сімейною (домашньою) та 36 дітей мають педагогічний патронаж.

У зв’язку зі збільшенням дітей з особливими освітніми потребами кількість інклюзивних класів зросла до 154, що на 35 класів більше ніж у попередній рік.

Також у школах міста здобувають загальну середню освіту діти із числа внутрішньо переміщених осіб, їх кількість складає 1400 учнів, 2148 – діти військових.

Фото ілюстративне

Вибір читачів за тиждень

Відео