Дарія Шевченко

Мережа «Київстар» стала власністю російської компанії: що чекає абонентів

Bezymyannyj-7-696x495

Днями найбільший оператор мобільного зв’язку в Україні «Київстар» повністю став власністю російської компанії «Альфа Груп». Скоріш за все, перейменування мережі не буде. Експерти прогнозують, що якість мережі ніяк не зіпсується та нових аспектів поки не очікуватиметься.

Довідка: Пертурбації почалися у 2005 році, коли з правління «Київстару» вийшли українські бізнесмени, які стояли біля його витоків. Тоді ж почалася конкуренція між Telenor і росіянами групи Фрідмана, які запустили в Україні свій «Білайн». З 2008 року компанії об’єдналися, до 2010 року «Білайн» в Україні був остаточно поглинений «Київстаром». Або, принаймні, так здавалося.

На жаль, насправді сталося навпаки. Росіяни отримали контрольний пакет акцій, і почали видавлювати Telenor. Норвежці поступово виводили капітал, і нарешті цей процес завершився. Вийшла ситуація, дуже погана для українських бізнесменів. Адже європейські інвестори, пам’ятаючи про долю Telenor, будуть тепер ще більше побоюватися вкладатися в бізнес в нашій країні. Норвежці днями віддали останній пакет акцій – 9%.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео