Міносвіти вимагає у тернопільських вишів до 20 травня оприлюднити вартість дипломів про освіту

ВНЗ завищують вартість бланків цих документів.

Міністерство освіти і науки наголошує на тому, що гранична вартість виготовлення документа про вищу освіту державного зразка не повинна перевищувати 34 гривень. Про це йдеться у листі освітнього відомства до керівників навчальних закладів, що викликаний численними зверненнями щодо завищення вартості виготовлення дипломів.
Зокрема, у Міносвіти нагадують, що відповідно до закону «Про вищу освіту» вищі навчальні заклади мають самостійно виготовляти документи про вищу освіту. На виконання зазначених норм Кабінетом Міністрів у березні було прийнято постанову №193 "Про документи про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка", якою затверджено перелік інформації, що повинна міститись у документах про вищу освіту, а також встановлено, що гранична вартість виготовлення документа про вищу освіту не повинна перевищувати двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
"З метою неухильного дотримання законодавства про вищу освіту, пропонуємо у строк до 20 травня 2015 року забезпечити оприлюднення на офіційному веб-сайті навчального закладу інформації щодо вартості документа про вищу освіту державного зразка, який видається навчальним закладом", - йдеться у листі Міністерства освіти і науки.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео