Міським головою Бережан стане той, хто подбає про тротуари

"Про Бережани, дороги і вибори» - так зазвав свій пост у Фейсбуці громадський активіст Володимир Якимів. Він пише про дивні пріоритети шляховиків, як ремонтують дороги у Бережанах.

«Сподобався "повний абзац" в останньому (#302) випуску газети "Береж.інфо": В Бережанах ремонтують дороги - незабаром вибори...На щастя, це не зовсім точно - за останньої каденції робили дорогу до ЗОШ №1, зробили тротуари вище неї... Та чому не доробили дороги там, а взялися за ремонт іншої дороги і тротуарів біля міської (хоча насправді - ДІАЗівської) Ратуші - одному Volodymyr Muzychka відомо... Проте добре, що хоч роблять! Та чи насправді ДОБРЕ?..
1. Чому зменшилась ширина дорожнього покриття (на фото видно чітко)?
2. Чому ніякий ідіот: ні начальник відділу архітектури міської ради З.Халупник, ні районний архітектор - хабарник А.Пелипець (пане Володимир Петровський, чому він досі працює?) чи архітектори фірми-виконавця не подумали, щоб зробити "кишені" для стоянки автомобілів? Тим паче, що тротуар між деревами не використовується пішоходами?
3. Чому в нас замовник (Бережанська міська рада) та фірма-виконавець (?) ставлять автомобілі вище від людей? Чому для автомобілів є плавні заїзди чи понижені бордюри, а для пішоходів (особливо для молодих мам з колясками чи візками) - нема нічого? Навіть на пішохідному переході...
4. Чому заплановано стелити асфальтове покриття, яке за рік (чи місяць) треба буде зривати, щоб відремонтувати (десятилітніх давностей, іржаві) труби водопостачання чи водовідведення, газу чи телекомунікацій? Хто нарешті дослухається до нашої (БМГО "Рідне місто") пропозиції влаштовувати тротуари плиткою, а дороги - бруківкою?..».
після цих запитань Володимир Якимів прогнозує: виграє той кандидат у мери, який одним з головних пунктів передвиборної програми обере влаштування не доріг, а тротуарів, з усіма вищевказаними зауваженнями і пропозиціями.

Вибір читачів за тиждень

Відео