Олена Чепіль

Митець з Тернопільщини бореться за право відродити територію історичної будівлі (фото)

У місці Кременець Тернопільської області відомий митець Василь Петровський спільно з однодумцями хоче відновити ділянку навколо колишньої гімназії імені Івана Стешенка.

Чоловік з 2015 року бореться за права цієї будівлі мати свій затишний двір, який зараз служить  проїзною частиною.

- Я проживаю в сусідстві з цим будинком. Мене обрано головою ОСББ «ЕСТЕТ», саме тому сприймаю цю будівлю як територію власної відповідальності. Вже багато зроблено по відновленню самого будинку, але я надзвичайно хочу аби і прилегла територія мала гарний вигляд, – розповідає журналістці «Терену» Василь Петровський. – Дуже актуальне питання –  це припинити рух вагових автомобілів та пасажирських автобусів через двір. Однодумців вистачає, але є досить таких, які вибрали для себе позицію пасивного спостерігача зі сторони. Завше має бути хтось один, хто не побоїться взятися за справу. Я активно привертаю увагу громадськості, щоб не дати затягнути це діло. Додам, що від сусідського будинку в цей двір постійно текла каналізація, – ділиться митець.

 

територія колишньої Української гімназії імені Івана Стешенка
Відновлення історичної будівлі

територія колишньої Української гімназії імені Івана Стешенка
Облагороджений ганок будівлі

Василь намагався привернути увагу місцевої влади, аби ті, відгукнулись на ініціативу чоловіка й писав звернення. Цитуємо:

- Прошу надати дозвіл на встановлення перед проїздом до нашого будинку дорожнього знаку, що забороняє в’їзд  вантажного та великогабаритного транспорту. Стан, в якому знаходиться історична будівля, красномовно говорить про те, як ми відносимось до своєї історії та як її бережемо. Нехай це будуть невеликі, проте корисні кроки для покращення туристичної привабливості Кременця та забезпечення безпеки жителів будинку 26 по вулиці Б. Харчука.

Фото надані Василем Петровським

Вибір читачів за тиждень

Відео