Ростислав Фук

На благодійному вечорі у Тернополі зібрали майже 50 тисяч гривень для добровольців на передовій (фото)

Музиканти, художники, поети зібралися, аби допомогти бійцям добровольчого корпусу «Правий сектор»

49 тисяч гривень зібрали під час благодійного вечора на підтримку добровольчого корпусу «Правий сектор» у креативному кластері NA Пошті в п’ятницю, 10 червня. Про це повідомила співорганізаторка проєкту Ілона Надала.

Вечір присвятили пам'яті командира 2 батальйону ДУК Тараса Бобанича (Хаммера). До акції долучилися музиканти, поети та митці.

Під час дійства проводили аукціон з продажу картин та рукодільних витворів. Зокрема, картину волонтера та художника Богдана Боденчука про російський воєнний корабель відправлять на аукціон у США.

Як волонтер знаю, що збирати допомогу стає все важче і важче. Першу картину «Русскій воєнний корабль, іді…» відправив у США Людмилі Маловій, яка пересилала хлопцям розгрузки, плитоноски, рукавиці та павербанки. Другу картину ми малювали разом з нареченою Катериною Лупай спеціально для аукціону на підтримку добровольців, бо знаю багатьох хлопців із «Правого сектора». Хочеться допомогти, адже зараз багато людей звикли, як у 2014 році, що триває війна, тому починають жити звичним життям. Ми маємо пам’ятати – якщо не будемо підтримувати свою армію, то доведеться годувати армію окупанта. Картину, яку ми тут продали, організатори заходу відправлять на аукціон у США, щоб зібрати більше коштів добровольцям. Нехай вороги ідуть вслід за кораблем  – каже Богдан Боденчук.

 

Богдан Боденчук та Катерина Лупай

Під час благодійного вечора відбувся концерт за участю гуртів «Мері», «Мотор’ролла» та «Karta Svitu».

Я особисто долучився до даної акції через те, що відчуваю потребу будь-яким чином допомагати хлопцям, які боронять наші рубежі. Загалом ми з хлопцями беремо участь у всіх запропонованих благодійних акціях зі збору коштів для ЗСУ та добровольчих батальйонів, тому я навіть звертаюсь до всіх організаторів: пишіть, телефонуйте! Ми обов’язково підтримаємо будь-які ініціативи, пов’язані з підтримкою нашої армії, – розповів вокаліст гурту «Мотор’ролла» Сергій Присяжний.

Сергій Присяжний, гурт Мотор'ролла

 Усі кошти, отримані під час благодійного вечора, передадуть на потреби добровольчого корпусу «Правий сектор» на передовій.

Фото: NA Пошті

Вибір читачів за тиждень

Відео