Орест Сарматський

На Одещині злочинці вимагали у фермера $1 млн за життя сина (Агроновини)

0901 (Copy)

На Одещині злочинці викрали у фермера сина та вимагали за його життя $1 млн. 

Зазначається,  що сина фермера викрали і вивезли за сотні кілометрів, щоб ретельно приховати і зажадати викуп. Викрадачі погрожували смертю дитини, в разі, якщо не отримають гроші.

Для аграрія це була неосяжна сума, він звернувся в поліцію за допомогою. Три дні велися переговори з викрадачами, а за цей час поліція вийшла на слід злочинців та замовника злочину.

– Двох заарештували в Одесі при отриманні першої частини викупу ($100 тис.). Ще чотирьох злочинців — у Києві на зйомній квартирі, де і знайшли зв’язаного сина фермера. Таким чином замовник злочину хотів помститися фермеру, який нібито заборгував йому велику суму грошей і не віддавав. Але така поведінка призвела замовника викрадення дитини за ґрати, — йдеться у повідомленні.

Джерело: kurkul.com

0902 (Copy)
0902 (Copy)

Фермери переходять на вирощування солодкої кукурудзи в теплицях

Кукурудза має певні вимоги до освітлення і температури, які сезонно обмежують початок її вирощування.

Ці умови можна забезпечити в тому числі в закритому ґрунті. Тому іспанські фермери розширюють можливості із вирощування солодкої кукурудзи за рахунок теплиць.

Як зазначається у матеріалі, це дає можливість стартувати з продажами на 2 місяці раніше, ніж за умови вирощування у відкритому ґрунті.

За словами менеджер з планування посівів компанії Agromediterr?nea Дієго Мартінеса, як виробництво, так і споживання солодкої кукурудзи постійно зростають.

Цього року очікується, що посівні площі знову зростуть. Попит на солодку кукурудзу продовжує випереджати пропозицію, тому ціни теж ростуть.

— Раніше ми могли почати виробляти солодку кукурудзу тільки з липня. Зараз нам вдалося продовжити кампанію на два місяці і стартувати з травня, — розповів Дієго Мартінес.

Він додав, що у солодкої кукурудзи дуже довгий цикл вирощування: майже 5 місяців у відкритому ґрунті. Але в теплицях його можна скоротити до 3,5 місяців.

Крім можливості отримати урожай раніше, це дозволяє скоротити споживання води від 30% до 40%, а також обсяг добрив.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео