Тамара Коблик

На реконструкцію мосту біля техуніверситету у Тернополі потрібно понад 1 мільярд гривень

Експерти вимагають негайно обмежити рух цим мостом

Реалізації проєкту з реконструкції шляхопроводу біля техуніверситету у Тернополі  передбачає дві черги виконання робіт. Про вартість реконструкції в ефірі УХ-радіо розповів Тернопільський міський голова Сергій Надал.

Очікувана вартість робіт:

  • 1 черга – 749, 2 млн грн 
  • 2 черга – 391,8 млн грн
  • Разом - 1141,0 млн грн

Нагадаємо, 12 квітня відбулися зміни в організації дорожнього руху на шляхопроводі через залізничну колію від вул. Руської до просп. Степана Бандери. Це пов’язано з обмеженою працездатністю окремих елементів моста, що впливають на експлуатаційні характеристики проїзної ділянки.

Науковці з ТзОВ Науково-виробниче підприємство «Тріада» та ТзОВ «Варто» визнали експлуатаційний стан автомобільного моста через залізничну колію на примиканні вулиці Руська з проспектом Степана Бандери як обмежено придатний. З огляду на швидкість деградації визначальних елементів конструкції споруда знаходиться на межі переходу до непрацездатного експлуатаційного стану і потребує реконструкції.

Експерти вимагають негайно обмежити рух цим мостом та запропонували тимчасову альтернативу:

  • обмежити рух мостом для великовагового та громадського транспорту, що мають загальну вагу понад 18 тонн;
  • обмежити кількість смуг руху до двох, розвантаживши дві крайні балки;
  • встановити вимоги щодо дистанції між транспортними засобами;
  • максимальна швидкість транспортних засобів – не більше 50 км/год.

На цій ділянці встановлені дорожні знаки відповідно до схеми організації дорожнього руху.

У зв’язку з цим також змінюється маршрут тролейбусів №11, які через високий пасажиропотік обслуговуються виключно двосекційними тролейбусами Škoda 15Tr.

Відтепер тролейбусний маршрут №11 проходитиме вулицями: Богдана Хмельницького, Збаразька, Злуки, Мирона Тарнавського, Київська та 15 Квітня в обох напрямках, а не в одному, як це було раніше. Розвертатимуться тролейбуси на Східному масиві, рухаючись вулицями: Тараса Протасевича, Лесі Українки, Слівенська, Степана Бандери (в напрямку до Збаразького кільця).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео