Віра Олександрович

На ремонт 6-го поверху будівлі Тернопільської облради витратять майже мільйон

облрада

Майже мільйон планують «перекинути» на виконання ремонтних робіт на 6-му поверсі будівлі Тернопільської обласної ради, що на вулиці Грушевського, 8.

Зауважимо, це хочуть зробити вже на наступному засіданні сесії найвищого представницького органу Тернопільщини. Коли воно відбудеться, поки що не відомо, адже відповідного розпорядження голови облради Михайла Головка наразі немає, хоча востаннє депутатів скликали у Тернопіль ще 17 березня.

Пояснювальну записку до проєкту рішення Тернопільської обласної ради «Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік» оприлюднили на сайті органу влади. Там, зокрема, йдеться про зміну цільового призначення коштів, виділених управлінню з експлуатації майнового комплексу Тернопільської облради, а саме (цитуємо): «…капітальний ремонт покрівлі адміністративного будинку Тернопільської облради, розміщеного на вулиці М. Грушевського, 8, у Тернополі – 103 тис. грн; капітальний ремонт приміщень санвузлів в адміністративному будинку, придбання автотранспорту – 30 тис. грн; капітальний ремонт приміщень коридорів в адміністративному будинку – 794 тис. грн на капітальний ремонт окремих приміщень 6-го поверху в адміністративному будинку – 927 тис. грн».

Що цікаво, саме на цьому поверсі розташовані кабінети керівництва обласної ради, обраного торік восени.

Окрім того, у змінах до обласного бюджету на 2021 рік головний фінансист краю Степан Скибиляк повідомляє (цитуємо): «Постановою Кабміну від 31.03.2021 р. №333 «Питання фінансування у 2021 році закупівлі кисневих концентраторів» для області з державного бюджету передбачено додатковий обсяг субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я в сумі 18 213 тис. грн. Ці кошти пропонується затвердити за КПКВ 0712151 для закупівлі кисневих концентраторів управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації». Варто нагадати, що згадане обладнання вже навіть встигли купити, аби передати у центри первинної медико-санітарної допомоги в усіх громадах краю. 

Також у проєкті рішення йдеться: «кошти субвенції з місцевого бюджету на співфінансування інвестиційних проєктів, що надаються обласному бюджету в сумі 1 634,6 тис. грн, пропонується спрямувати: - Тернопільській обласній раді – 663,6 тис. грн на співфінансування будівництва амбулаторії в с. Косів від Білобожницького сільського бюджету; - управлінню капітального будівництва – 971 тис. грн на співфінансування інвестиційного проєкту з «Реконструкції філії Старотаразької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів», фінансування якого здійснюватимуть у 2021 р. за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку від Почаївського міського бюджету».

Окрім того, кошти іншої субвенції з місцевих бюджетів, а саме - 2 846,53 тис. грн, Степан Скибиляк запропонує спрямувати головним розпорядникам коштів. Причому на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, у Лановецькій і Монастириській міських радах та Озернянській сільській раді отримають по 800 тис. грн. 

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео