Ілона Хомів

На ринку у Тернополі вже з'явилася молода кукурудза: які ціни (відео)

Кукурудзу привозять на ринок із Закарпаття та Борщівщини

На ринку у Тернополі вже з'явилася молода кукурудза. У продажу зустрічається два сорти. Жовта сорту “Добриня” та біла сорту  “Ракель”, яка є більш солодкою. Вартість молодої кукурудзи коливається від 25-35 гривень за штуку. Везуть її на місцевий ринок із Закарпаття та Борщівщини.

Ціна на будь-який овоч чи фрукт залежить від погодних умов, якщо буде сонячно, то кукурудза подешевшає. А коли у кожного на городі з'явиться власний урожай, то попит впаде, а відповідно й ціна, – каже продавчиня Ольга.

Щоб обрати смачну кукурудзу, потрібно вибирати качан з листям та звертати увагу на колір зерен. Жовта дозріліша, а світла – молода і буде варитися швидше. Орієнтовний час приготування молодої кукурудзи 10-15 хвилин, розповідають продавці на ринку. 

Купую молоду кукурудзу цьогоріч вже вдруге, дуже нам з сім'єю смакує. Беремо завжди сорт “Ракель”, вона солодка. Готую орієнтовно 10 хв, у воду додаю сіль, якщо не встигаємо з’їсти кукурудзу гарячою, то потім розігріваю її на грилі, – каже тернополянка Марія.

Не дивлячись на початок сезону, на ринку вже є велика кількість кукурудзи, і покупці поспішають нею поласувати.  

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео