Тамара Коблик

На стіні бібліотеки на Тернопільщині буде величезний 3-D малюнок (фото)

На стіні оживе справжня казка чортківського письменника та митця Остапа Барановського про пана Чорткавера

Тривають активні роботи із створення З-D муралу на стіні Чортківської публічної бібліотеки по вулиці Зелена. Стіну вже утеплили, покрили спеціальною ґрунтовкою та створили ескіз малюнка. Про це повідомили в пресслужбі Чортківської міської ради.

Тепер майстри наносять фарби та об’ємні деталі стінопису. Цікаво, що художники та і керівниця бібліотеки до останнього тримали інтригу, що ж буде зображено на муралі. І хоча попередньо була візуалізація, митці все ж внесли свої корективи до картини.

Візуалізація справді була, але схожих муралів в Україні є досить багато, тому ми вирішили, що наш має бути особливим і неповторним. На нашій стіні оживе справжня казка чортківського письменника та митця Остапа Барановського про пана Чорткавера. Наше місто має свого  казкового персонажа і тепер його точно знатимуть і пізнаватимуть усі. Будуть на муралі і книги, звісно, це ж бібліотека! - розповіла керівниця публічної бібліотеки Ірина Брунда.

Варто відзначити, що створення муралу приурочене цьогорічному відзначенню 500-ліття з дня надання Чорткова Магдебурзького права. Звісно, через війну святкувань Дня міста не буде, але все ж урочисто стінопис відкриють вже наприкінці червня – початку липня.

Фото пресслужби Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео