“Як у бабусі з печі”: шеф-кухар з Тернопільщини спік унікальний хліб із чотирьох видів борошна
Над тим, аби отримати хороший результат Віталій Колошиць працював п’ять місяців
Унікальний хліб із чотирьох видів пшеничного борошна спік шеф-кухар із Чорткова Віталій Колошиць. Понад п’ять місяців старань і як результат трьохкілограмовий хліб готовий. Про свою ідею Віталій Колошиць розповів журналістам Терену.
Взагалі ідея не є новою, адже багато пекарів та кухарів розвивали її довгий час. У когось звісно виходило, а у когось ні. У мене теж не одразу вийшло. Раз, другий, третій і я закинув цю справу, але потім повертався знову і так протягом п’яти місяців – і все вийшло! – каже шеф-кухар.
Процес приготування такого хліба залежить від рецепту та правильності поєднання інгредієнтів. Своєю випічкою кухар дуже пишається і секрету рецепту не відкриває.
Я створив ще свою палітру спецій, які додаю в хліб. Це стародавні українські спеції, які є у вільному доступі, але мало хто про них знає. Деяким з цих спецій 500-700 років. А загалом, смак цього хліба дуже нагадує мені дитинство та хліб, як у бабусі з печі, – розповідає Віталій Колошиць.
Він хоче популяризувати українські продукти та страви, а відтак невдовзі відбудеться дегустація цього хліба на благодійній вечері на потреби армії. На цей захід кухар планує спекти хліб вагою п’ять кілограмів.
Нагадаємо, Віталій Колошиць учасник багатьох кулінарних фестивалів в Україні і закордоном, рекордсмен. Він вже неодноразово встановлював кулінарні рекорди. Він спік найбільшу паляницю в Україні, використав найбільшу кількість крафтових сирів для приготування піци, а також приготував найбільшу кількість піц власного приготування для допомоги ЗСУ.
Читайте також: Кухар з Тернопільщини винайшов «скляне» тісто для піци
Фото надані Віталієм Колошицем