Євгенія Цебрій

На Тернопільщині 1 квітня почнеться призовна кампанія (відео)

Влада одразу заспокоює: призовників на передову ніхто не відправлятиме

Призовна кампанія розпочнеться на Тернопільщині 1 квітня. Про її умови розповів під час брифінгу ради оборони Тернопільщини 30 березня начальник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Ігор Гусєв.

Але одразу хочу заспокоїти, до лав Збройних сил України чи інших військових формувань їх призивати не будуть, - запевнив він.

Робота призовних комісій буде організована так: юнаки з 18 до 27 років, які не мають права на відстрочку, отримають повістки. Вони повинні прийти до територіальних центрів комплектування (колишніх військоматів - ред.) за місцем їх проживання. Пройти призовну комісію, яка  визначить ступінь їхньої придатності або надати документи про право на відстрочку, наприклад, студент, є певні сімейні обставини. 

Після цього щодо них приймуть рішення і внесуть записи про відстрочку в їхніх посвідчення про прописку. Це стосується і громадян, які перміщені з інших областей і тут на даний час проживають, проходять навчання чи проживають з батьками, - наголошує Ігор Гусєв. 

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш просить жителів області не панікувати з приводу призовної кампанії. 

Зверніть за це увагу, тому що почали ширитись чутки, що з 1 квітня,  коли почнеться призов, усіх заберуть в армію і відправлять на передову. Ні, тількищо вам пояснили, що хлопці 18+ мають відслужити в армії без залучення до ЗСУ, - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Міноборони оприлюднило категорії осіб, як підпадають під другу хвилю мобілізації. 



Фото і відео зі сторінки Тернопільської облдержадміністрації. 

Вибір читачів за тиждень

Відео