На Тернопільщині діє дитячий центр медичної реабілітації з соляною печерою (фото)

Дитячий центр у Заліщиках оглянули керівництво та депутати Тернопільської обласної ради

Керівництво та депутати Тернопільської обласної ради оглянули Заліщицький дитячий центр медичної реабілітації. Про це повідомили у пресслужбі облради.

Комунальне некомерційне підприємство «Заліщицький дитячий центр медичної реабілітації» медичним закладом охорони здоровʼя, що надає спеціалізовану медичну допомогу та послуги лікувально-профілактичного та соціального характеру дитячому та дорослому населенню.

Основним напрямом роботи є медична реабілітація пацієнтів з захворюванням нервової системи, опорно-рухового апарату та кардіо-респіраторними захворюваннями.

У рамках робочого візиту перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук спільно з уповноваженими представниками депутатських фракцій, членами комісії з питань охорони здоровʼя, сімʼї, материнства, дитинства заслухали звіт про діяльність установи від керівника Петра Буринюка та оглянули відділення центру, лабораторію та кабінети фізичної та психологічної реабілітації, матеріально-технічну базу.

Медзаклад розрахований на 100 ліжок. В центрі функціонує 6 відділень, клінічна лабораторія, фізіотерапевтичні кабінети, соляна печера, центр ментального здоровʼя, кабінети асестивних технологій та ерготерапії, психологічного розвантаження, спортивний та два ігрових майданчики тощо. Впродовж звітного періоду проведено ремонтні роботи харчоблоку та кабінетів.

Медзаклад облаштований відповідно до вимог безбарʼєрності: будівлі оснащені пандусами, наявні тактичні таблички зі шрифтом Брайля.

За підсумками робочого візиту Володимир Болєщук дав доручення генеральному директору надати перспективи розвитку лікарні на найближчі роки.

Також в рамках робочого візиту Володимир Болєщук спільно з депутатами відвідали військовослужбовців, які проходять реабілітацію у Заліщицькому обласному госпіталі інвалідів війни та реабілітованих.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео