Тамара Коблик

На Тернопільщині горів храм громади московського патріархату (фото)

За попередньою оцінкою, полум’я знищило майно на суму до 800 тисяч гривень. Триває слідство

В ніч на 28 березня 2023 року в селі Кордишів Шумського благочиння горіло новозбудоване молитовне приміщення громади православної церкви московського патріархату. Як повідомив настоятель громади протоієрей Георгій Цезарук, підпал був вчинений о першій годині ночі. Священника одразу повідомили про пожежу і за годину він вже був біля палаючого храму.

Згоріло все, що було у вівтарі, не вціліло нічого, чаші, Євангеліє, престол, антимінс, також вогонь перекинувся на середню частину храму, – розповів настоятель.

За словами правоохоронців, у ході огляду місця події стало відомо, що дану будівлю місцеві жителі вже використовували як храм. Дане молитовне приміщення готувалося до освячення у 2023 році. 

В результаті пожежі вогонь пошкодив перекриття та покрівлю будівлі на площі 20 квадратних метрів, знищив церковний інвентар.

За попередньою оцінкою, полум’я знищило майно на суму до 800 тисяч гривень.

Рятувальники ліквідували пожежу. Слідчі розглядають кілька версій займання, в тому числі підпал. 

З місця події експерти вилучили скляну пляшку та запальничку. Усе передали на експертизу. Під час пожежі загиблих та травмованих немає.  Причину пожежі встановить пожежно-технічна експертиза. Даний факт внесений в ЄРДР згідно з частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) ККУ. Триває слідство.

Фото пресслужби Тернопільської єпархії Української Православної церкви

Вибір читачів за тиждень

Відео