Віра Олександрович

На Тернопільщині хворіють медики: усі повідомлення про COVID-19 розслідує спеціальна комісія (відео)

Ситуація – тривожна, адже лише за минулий тиждень було 62 таких повідомлення

Про це сьогодні, 31 січня, написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» начальник Управління Держпраці в Тернопільській області Віталій Мариновський (Vitaliy Marynovskyy).

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…85 повідомлень про захворювання медпрацівників на коронавірус надійшло до Управління Держпраці у Тернопільській області упродовж січня. Із них лише за минулий тиждень — 62 повідомлення. Тенденція до збільшення захворюваності зростає…»

За його словами, географія такого поширення коронавірусу — Почаїв, Кременець і Тернопіль. Зокрема, захворіли 18 лікарів, 35 медичних сестер і 32 особи молодшого персоналу медичних закладів.

- Усі повідомлення зараз розслідує спеціальна комісія, - наголошує він. - Вона й вирішить, чи недужі інфікувалися на роботі. Бережіть себе і своїх близьких!

До слова, ситуація із захворюваністю на COVID-19 – дійсно є тривожною. Зокрема, завідувачка відділу епідеміологічних досліджень і профілактики інфекційних захворювань «Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб» Світлана Маціпура 31 січня підтвердила той факт, що серед нових хворих – багато дітей, освітян і медиків.

 

Фото зі сторінки Vitaliy Marynovskyy у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео