Анастасія Кисіль

На Тернопільщині із незаконного обігу вилучають зброю, боєприпаси та вибухівку

Упродовж двох тижнів з незаконного обігу було вилучено дві одиниці вогнепальної зброї, понад три кілограми вибухової речовини, 368 набоїв, дві бойові гранати, один саморобний вибуховий пристрій.

Про це повідомила Національна поліція Тернопільської області.

Предмети з обмеженим обігом направили на експертизу до Тернопільського наукового дослідного експертно-криміналістичного центру. За виявленими фактами розпочато 13-ть кримінальних проваджень за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

- Поліцейські встановлюють шляхи надходження небезпечних предметів на територію Тернопільської області та нагадують, що особам, які незаконно зберігають зброю і вибухівку, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, профілактичні  відпрацювання в області  почались з 17 січня і триватимуть до 7 лютого. До проведення відпрацювання задіяні оперативники карного розшуку, співробітники управління превентивної діяльності, слідства, кінологи, кіберполіція та інші підрозділи поліції області. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео