Тамара Коблик

На Тернопільщині магазини завищують ціни на товари соціального значення

Це з'ясувалось під час перевірки Держпродспоживслужби у Тернопільській області

Держпродспоживслужба у Тернопільській області спільно з представниками Байковецької сільської ради та відділу превенції патрульної поліції Тернопільського районного управління поліції ГУНП в області провели цінові спостереження роздрібних цін у закладах торгівлі громади сіл Романівка, Романове село та Ангелівка.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

У межах роботи комісії з питань забезпечення контролю за встановлення на період воєнного стану суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на товари першої необхідності, продукти харчування та неухильного дотримання законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на території Байковецької сільської ради завідувач сектору контролю за регульованими цінами Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області Лариса Голда спільно з представниками Байковецької сільської ради та відділу превенції патрульної поліції Тернопільського РУ поліції ГУНП в області провели цінові спостереження роздрібних цін у закладах торгівлі громади сіл Романівка, Романове село та Ангелівка.

Цінові дослідження проведено на 7 об’єктах роздрібної торгівлі фізичних осіб-підприємців. Усі суб’єкти господарювання надали документи, що дозволяють встановити закупівельні ціни та розрахувати застосований рівень торгової надбавки.

У всіх семи закладах торгівлі встановлено завищення рівня торгової надбавки, який склав 20-25% при граничному 10% на товари, які мають істотну соціальну значущість. 

Комісією проведено роз’яснювальну роботу та попереджено про необхідність неухильного дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін та відповідальності за порушення відповідно до ст. 20 Закону України «Про ціни та ціноутворення».

Фото  Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео