Анастасія Кисіль

На Тернопільщині лише 9% батьків підтримали навчання дітей за шкільними партами (відео)

Майже 50% батьків проголосували за дистанційне навчання. Остаточну форму освітнього процесу у області повідомлять 25 серпня

На Тернопільщині провели опитування щодо форми навчання у школах. 40-45% опитаних батьків розглядають дистанційну форму навчання. Поряд з тим, навчання у школі підтримують лише 9% батьків. Про це повідомила начальниця місцевого управління освіти і науки Ольга Хома.

Як Тернопільська громада, так і область проводили опитування щодо освітнього процесу, точніше у якому форматі воно має відбуватися. Більша частина батьків розглядають дистанційну форму навчання. Дивлячись на ситуацію, яка виникатиме у нас на території області, рішення щодо того як розпочнеться навчальний рік приймуть лише 25 серпня, – каже вона.  

Нагадаємо, як повідомляла раніше начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк, у Тернополі 30% батьків не хочуть відпускати дітей у школу. Міський голова Сергій Надал запевнив, що навчатися дитині дистанційно чи в класі, будуть вирішувати її батьки. За його словами, продовжити навчання онлайн, батькам достатньо буде написати заяву на ім’я директора. 

Як писав Терен, учні, які тимчасово виїхали за кордон, зможуть дистанційно вчитися у школах Тернополя. Також тернопільські випускники, які зараз проживають у Німеччині, зможуть отримати свідоцтво про базову загальну середню освіту

Читайте також: У громаді на Тернопільщині планують розпочати навчання у школах з 1 серпня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео