Анастасія Кисіль

Учні, які тимчасово виїхали за кордон, зможуть дистанційно вчитися у школах Тернополя

Також тернопільські випускники, які зараз проживають у Німеччині, зможуть отримати свідоцтво про базову загальну середню освіту

Уже скоро розпочнеться навчальний рік 2022-2023. У зв'язку з війною в українській освіті запроваджують багато новацій. Зокрема, учні, які тимчасово виїхали за кордон, зможуть дистанційно продовжити навчання у школах Тернополя. Також одинадцятикласники, які зараз проживають у Німеччині, зможуть отримати свідоцтво про базову середню освіту. Про це повідомила в ефірі Радіо ROKS начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

За її словами, у Тернопільській загальноосвітній школі I-III ступенів №11  навчається 1100 учнів, з них 200 - за кордоном. Тож освітяни мусять знаходити вихід та пристосовуватись до обставин, аби всі українські діти могли здобувати знання.

Дехто уже забрав документи і закріпився там, де проживає. Більша частина тимчасово перебуває за кордоном. Вони ще зареєстровані в тій чи іншій школі і можуть продовжувати навчальний процес дистанційно. Вони на зв'язку з класним керівником, з педагогами, тож будуть мати змогу отримувати знання, - каже вона.

Також Ольга Похиляк зазначила, що зараз Тернопіль тісно співпрацює з освітянами Німеччини.

У Німеччині зараз близько 850 тисяч біженців з України. Серед них є педагоги: вчителі математики, історії, української мови. З Мюнхена зв’язалися з нами представники освіти щодо співпраці. Наші вчителі навчатимуть наших випускників за кошти німецького уряду, - повідомляє начальниця місцевого управління освіти і науки.

За словами освітянки, одинадцятикласники, які тимчасово переїхали у Німеччину, зможуть отримати свідоцтво про базову загальну середню освіту. 

Німці обрали Тернопільську спеціалізовану школу I-III ступенів №7 як філію. Тобто наші вчителі будуть приймати тести у цих одинадцятикласників. Крім тієї освіти, яку діти здобуватимуть у Німеччині, вони хочуть отримати свідоцтво про базову загальну середню освіту в Україні. Бо, можливо, вони повернуться в Україну та вступлять у вищий навчальний заклад, - розповідає Ольга Похиляк.

Нагадаємо, у громаді на Тернопільщині планують розпочати навчання у школах з 1 серпня

Читайте також: Навчання у Тернополі з 1 вересня: до чого готуватися учням і батькам.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео