Ростислав Фук

На Тернопільщині оголосили підозру жителю Херсонщини за співпрацю з ворогом (фото)

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до 12 років

СБУ

У Тернополі СБУ оголосила підозру чоловікові, який під час окупації Херсонщини здавав загарбникам патріотично налаштованих односельців та забезпечував російських військових харчами та матеріальними ресурсами. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Слідчі спецслужби встановили, що 36-річний житель села Князе-Григорівка відразу після захоплення Каховського району окупаційними військами рф пішов на співпрацю з представниками держави-агресорки та умисно надавав допомогу ворогу.

З перших днів окупації він допомагав загарбникам у вирішенні питань щодо забезпечення бойовиків житлом та харчуванням. Зрадник вказував окупантам на патріотично налаштованих мешканців села, передусім родичів українських військовослужбовців, учасників АТО і ООС, з метою примусового вилучення в них транспортних засобів для потреб російських військ. Фактично, він сприяв окупантам у грабунку мирного населення, що пояснював оточуючим власними політико-ідеологічними мотивами, – йдеться в повідомленні.

Наразі чоловік переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Йому заочно повідомили про підозру за статтею 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Викриття та документування здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до 12 років

Фото СБУ та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео