Ростислав Фук

На Тернопільщині п’яний водій пропонував хабаря поліцейським

Чоловікові загрожує від двох до чотирьох років позбавлення волі

хабар

54-річний житель Монастириської громади хотів уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Під час патрулювання бучацькі патрульні зупинили мікроавтобус за порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 54-річний житель одного із сіл Монастириської громади з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Це також підтвердив огляд, який він пройшов на місці зупинки за допомогою алкотестера.

За нескладання адміністративних матеріалів за керування автомобілем напідпитку водій почав пропонувати поліцейським неправомірну вигоду. Правоохоронці попередили його що за такий вчинок передбачена кримінальна відповідальність. Та це не зупинило чоловіка – він запхав у кишеню інспектора 500 американських доларів, – йдеться в повідомленні.

На місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт кримінального правопорушення та вилучила гроші.

За пропозицію хабаря службовій особі, відповідно до частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України, слідчі розпочали кримінальне провадження. За це чоловікові загрожує від двох до чотирьох років позбавлення волі. Окрім цього, на водія складено адмінпротокол за статтею 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння) КУпАП.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео