Ростислав Фук

На Тернопільщині під час купання втопився чоловік

Нещастя сталося 6 серпня

Рибний_ставок

57-річний чоловік втопився під час купання на ставі у селі Грабовець Великогаївської громади. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Повідомлення на лінію «102» надійшло 6 серпня від місцевої жительки. Жінка зазначила, що її брат пішов купатися на місцевий став та не повернувся.

На місце події виїжджали правоохоронці та рятувальники. На березі поліцейські виявили речі зниклого, а тіло чоловіка водолази виявили у водоймі.

Тіло чоловіка направили для проведення судово-медичної експертизи.

Правоохоронці розповідають, що під час відпочинку на водних об’єктах, необхідно знати елементарні норми поведінки та беззаперечно їх виконувати:

  • не запливайте за буї, відчувши втому перепочиньте: переверніться на спину і підтримуйте себе на плаву легкими рухами рук;
  • потрапивши в течію не слід з нею боротися: пливіть вниз по течії під невеликим кутом, поступово наближаючись до берега;
  • не губіться потрапивши у водоверть: наберіть більше кисню в легені, якомога глибше пірнайте і потужним ривком спробуйте випірнути убік;
  • не допускайте грубих ігор під час купання;
  • не залишайте дітей без догляду;
  • обережно плавайте на надувних виробах: вітром чи течією їх може віднести далеко від берега.

І пам’ятайте: паніка – головна причина усіх бід: не метушіться, а заспокойтеся і подумайте яким чином підвищити плавучість плавзасобу, що зробити аби більш впевнено триматися на воді, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео