Ростислав Фук

На Тернопільщині підозрюють жительку Херсонщини в організації псевдореферендуму

За даними слідства, у вересні 2022 року жінка добровільно погодилась на співпрацю з ворогом

За процесуального керівництва тернопільських прокурорів оголошено підозру жительці Херсонщини у добровільній участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території України. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, у вересні 2022 року мешканка села Гостроподолянське Скадовського району Херсонської області добровільно погодилась на співпрацю з ворогом, взявши на себе повноваження так званої членкині дільничної виборчої комісії під час проведення незаконного референдуму про входження області до складу рф. Підозрювана з 23 по 27 вересня 2022 року, здійснювала побудинковий обхід односельців, закликаючи підтримати приєднання тимчасово окупованої території до рф, надавала бюлетені для голосування, переносила скриньку з бюлетенями.

Надалі, внаслідок дій підозрюваної та інших подібних їй колаборантів, т. зв. «ЦВК Херсонської області» за результатами «підрахунку» бюлетенів визнала незаконний референдум таким, що відбувся, – йдеться в повідомленні.

Жінці інкримінують частину 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України(колабораційна діяльність.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео