Ростислав Фук

У міської ради на Тернопільщині вимагають повернути 18 гектарів землі

Суд відкрив провадження у справах

земля01

Прокурори Бучацької окружної прокуратури подали позови про витребування із чужого незаконного володіння 9 земельних ділянок загальною площею 18 га вартістю майже 2 млн грн, які знаходяться на території Монастириської міської ради. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Вироком Монастириського районного суду підтверджено, що на підставі завідомо підроблених виконувачем обов’язків голови сільської ради протоколів та рішень сесій у 2020 році, 9 громадян безпідставно отримали у власність по 2 га землі для ведення особистого селянського господарства. Публічне обвинувачення та процесуальне керівництво у цій справі здійснювалось прокурором Монастириського відділу Бучацької окружної прокуратури.

Отож, умисні протиправні дії виконувача обов’язків голови сільської ради призвели до незаконного вибуття з комунальної власності земельних ділянок загальною площею 18 га та стали підставою для пред’явлення позовних заяв про витребування земельних ділянок із чужого незаконного володіння, – йдеться в повідомленні.

Суд відкрив провадження у справах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео