Тамара Коблик

На Тернопільщині понад пів тисячі громадян скористалися ваучерами на навчання

Більшість краян обрали навчання чи підвищення кваліфікації у сферах медицини, освіти, інформаційних технологій тощо

З початку року майже 14 тисяч українців отримали можливість повністю або частково покрити вартість здобуття професії, спеціальності чи підвищення кваліфікації від Державної служби зайнятості. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

На Тернопільщині такою можливістю скористалися понад пів тисячі жителів, які отримали ваучери на навчання у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості. Серед них:

  • 27 учасників бойових дій;
  • 19 внутрішньо переміщених осіб;
  • 19 людей з інвалідністю.

Більшість краян обрали навчання чи підвищення кваліфікації у сферах медицини,  освіти, інформаційних технологій за спеціальностями «Медицина», «Фармація», «Медсестринство», «Дошкільна освіта», «Психологія», «Геодезія», «Кібербезпека».

До слова, ваучер на оплату навчання – це документ, що видається одноразово деяким категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні і мають професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту. Ваучер дає людині право пройти навчання чи підвищити кваліфікацію за однією зі 124 професій.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео