Тамара Коблик

На Тернопільщині попрощалися з 25-річним активістом Василем Капустинським (фото)

Герой загинув 2 лютого на Луганщині. Вічна і світла пам'ять

Захисника, пластуна, члена Молодіжного Націоналістичного Конгресу Василя Капустинського поховали 8 лютого у селі Білий Потік на Чортківщині. Про це повідомили на сторінці Білобожницької громади у фейсбуці.

25-річний Василь Капустинський загинув 2 лютого під Кремінною на Луганщині.  Попрощатися з Героєм прийшло багато рідних, односельців, побратимів, а також колег-«пластунів», які на могилі свого товариша заспівали молитву та патріотичну пісню в пам’ять про полеглого.

Відправити заупокійне богослужіння за полеглим Воїном, разом з всечесними отцями з нашої громади та району, прибув митрополит Тернопільський і Кременецький Православної церкви України Нестор.

Як повідомляють в інформаційному центрі ГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», із початком повномасштабного наступу Василь активно включився у волонтерську діяльність та з першого дня не полишав спроб мобілізуватися до війська для захисту нашої держави. Проте, у зв'язку із тим, що навчався і був призовного віку, не міг бути мобілізованим. Тому самостійно пішов у місцевий військкомат, де зголосився на контрактну службу у Збройних Силах України. 

Після проходження базової підготовки був направлений у 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду, яка перебувала на Лиманському напрямку. Службу проходив на посаді стрільця-помічника гранатометника, проте навіть в умовах війська проявляв лідерські якості та виконував функції командира групи при виконанні бойових завдань.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Василя Капустинського з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, у Теребовлі зустріли загиблого Героя Андрія Крупського.

Фото зі сторінки Білобожницької громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео