Тамара Коблик

На Тернопільщині повінчалися військовий та волонтерка

Церковний шлюбний обряд у церкві Святої Покрови, що у Чорткові, провів митрофорний протоієрей о. Михаїл Левкович

Поєднали долі житель Тернопільщини Іван Сенчук, який пройшов увесь київський Майдан, а потім і війну, та Ольга, волонтерка з Чернігівщини. Пара повінчалася у церкві Святої Покрови у Чорткові.
 
Про це пише Чортків. city.

Іван Сенчук в часи Майдану, в сутичці з «беркутівцями», отримав важкі побої – контузія, втрата зору на одному оці. Лікувався, та все ж не втрачав надії (попри стан свого здоров’я) піти воювати.

Познайомилися чоловік та жінка завдяки інтернету.

Власне на сторінках Фейсбуку познайомився Іван (сам родом із Полівців Чортківського району) з Ольгою (жителька Чернігівщини, саме з такого населеного пункту, що межує з білоруссю та росією).

Жінка займається підприємницькою діяльністю (в торговельній сфері), окрім того, піклується про літніх людей свого селища, працюючи соціальним працівником.

Знайомство їх відбулося 14 січня 2022 року.

Відтоді й почали спілкуватися, телефонували одне одному, за певний час домовилися про зустріч, та 24 лютого розпочалася війна, Іван пішов воювати, а Ольга волонтерила.

Зв’язок утратився, номера телефону Ольги Іван напам’ять не знав. Згубилися… Та з часом якимось дивом віднайшли одне одного. Ольга відправляла волонтерську допомогу в підрозділ, у складі якого воював Іван. Чекала, підтримувала і словом, і ділом. Десь наприкінці червня Іван отримав важку контузію, лікувався, в результаті – комісований.

Нещодавно Іван та Ольга побралися.

Церковний шлюбний обряд у церкві Святої Покрови, що у Чорткові, провів митрофорний протоієрей о. Михаїл Левкович.

Вінчаючи пару, о. Михаїл сказав: «У важкий для країни час ви скріплюєте свій життєвий союз шлюбними обручками. Проте саме це поєднання засвідчує, що міцніє ваша віра в мирне, щасливе майбутнє України. Тож будьте надійним оберегом одне для одного. Як кажуть, у кохання немає віку. Ви вже не юні, та серця ваші повняться мелодією квітучої любові. Тож многих і благих літ вам, молодята, у міцному союзі подружнього життя».

Фото Чортків. city

Вибір читачів за тиждень

Відео