Тамара Коблик

На Тернопільщині працівника комунального підприємства підозрюють у закупівлі на два мільйона дорожчих генераторів

Чоловіку «світить» позбавлення волі на строк від двох до п'яти років

Співробітники поліції Тернопільщини спільно з оперативниками управління СБУ та працівниками Тернопільської місцевої прокуратури задокументували факт службової недбалості з боку уповноваженої особи одного з комунальних підприємств обласного центру. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Будучи відповідальним за організацію та проведення закупівель, чоловік через неналежне виконання своїх службових обов’язків визначив економічно не вигідного для комунального підприємства переможця закупівлі генераторів. Внаслідок вказаних дій було укладено невигідні для бюджету комунального підприємства договори про закупівлю 12 генераторів вартістю майже шість з половиною мільйонів гривень. У ході досудового розслідування встановили, що роздрібна вартість зазначених товарів у інших суб’єктів становила на майже два мільйони дешевше.

Чоловіку оголосили підозру відповідно до частини 2 статті 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео