Ростислав Фук

На Тернопільщині проведуть поминальну панахиду за загиблим генералом Сергієм Кульчицьким

Усіх небайдужих запрошують помолитися за упокій душі біля пам’ятного знаку Герою у Чорткові

Поминальна панахида за загиблим Героєм України генерал-майором Сергієм Кульчицьким відбудеться у Чорткові 29 травня, об 11:00. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

Усіх небайдужих запрошують помолитися за упокій душі біля пам’ятного знаку Герою, що по вул. Копичинецька.

Нагадаємо, Сергій Кульчицький народився 17 грудня 1963 року в німецькому місті Веймар, де на той час в Групі радянських військ проходив службу його батько, офіцер Збройних Сил СРСР, виходець із села Чорнокінці Чортківського району.

1985 року розпочав службу командиром десантно-штурмового взводу 876-го окремого десантно-штурмового батальйону 61-ї окремої бригади морської піхоти Північного флоту ВМФ СРСР. З 1989 по 1991 обіймав посаду заступника командира з тилу – начальника тилу, з 1991 по 1992 – начальника штабу – заступника командира 876-го ОДШБ 61-ї бригади морської піхоти.

Після розпаду СРСР 1992 року капітан Кульчицький переїхав в Тернопіль, де розпочав службу у Національній гвардії України, з січня 2000 року – Внутрішні війська МВС України.

Загинув 29 травня 2014 року в зоні бойових дій під час антитерористичної операції у місті Слов’янську Донецької області. Сергій Кульчицький став першим українським генералом, який загинув під час війни на Донбасі.

Читайте також: Одну з вулиць Києва перейменували на честь загиблого тернопільського генерала

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео