Ростислав Фук

На Тернопільщині проводять ремонт електрообладнання: знову відключатимуть світло

Тривалість фактичної відсутності електроенергії може бути різною, в залежності від складності робіт, кажуть енергетики

З метою забезпечення надійного і якісного надання послуг з електропостачання «Тернопільобленерго» здійснює капітальний та поточний ремонт електрообладнання, проводить чистку трас ліній електропередачі. Виконання вищеописаних робіт неможливе без тимчасового знеструмлення електрообладнання та мереж, повідомляють у пресслужбі «Тернопільобленерго».

Протяжність повітряних ліній електропередачі, які обслуговує «Тернопільобленерго», складає понад 24 тисячі кілометрів. Як і будь-яка техніка чи механізм, електромережі та електрообладнання потребують технічного обслуговування, заміни певних деталей, усунення дефектів, поточного чи капітального ремонту, йдеться в повідомленні.

Ознайомитись із переліком запланованих відключень можна на офіційному сайті ВАТ «Тернопільобленерго» в розділі Планові відключення.

При формуванні плану відключень передбачається запас часу на випадок непередбачуваних ситуацій. Тривалість фактичної відсутності електроенергії може бути різною, в залежності від складності робіт та інших технічних факторів, які спрогнозувати неможливо.

У випадку, якщо роботи вдалося заверши раніше, то електроенергію обов’язково одразу ввімкнуть. Енергетики намагаються якомога швидше виконати заплановану роботу, адже розуміють, що будь-яке відключення електроенергії, навіть короткотривале, спричиняє незручності споживачам. Енергетики просять вибачення за тимчасові незручності та нагадують, що це робиться, в першу чергу, заради безпеки населення та з метою зменшення аварійних вимкнень в електричних мережах, – кажуть в «Тернопільобленерго».

Читайте також: Відомий можливий графік вимкнень світла на Тернопільщині з 13 до 19 березня

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео