Ростислав Фук

На Тернопільщині ремонтують три мости державного значення (фото)

Завершення ремонту трьох об’єктів заплановано до кінця року

Три аварійних мости ремонтують на державних дорогах Тернопільщини, повідомляють у Службі відновлення та інфраструктури області.

Ремонти здійснюють коштом Європейського інвестиційного банку.

Агентство відновлення сформувало і подало на затвердження Кабінетом Міністрів перелік важливих мостів, які перебувають у аварійному стані і потребують невідкладного ремонту. Серед них 3 споруди у Тернопільській області на головних транспортних коридорах регіону: М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська і Р-41 Обхід Тернополя.

На першому об’єкті, шляхопроводі через залізницю на Обході Тернополя вже стартували роботи. Це другий за довжиною у Тернопільській області шляхопровід.

Зараз підрядна організація зміцнює прогонову будову шляхопроводу. Виконується підсилення методом влаштування просторового каркаса з арматури. Сьогодні стартувало бетонування ригелів.

Також розпочали підготовчі роботи на другому об’єкті – мосту на трасі М-09. Це ділянка на обході міста Зборів. На даний час підрядна організація влаштовує тимчасовий об’їзд. Під час ремонту мосту на нього буде спрямовано увесь транспорт.

Третій об’єкт – шляхопровід на дорозі Р-41 біля торгового центру Подоляни. Зараз відбувається укладання договору з переможцем торгів.

Завершення ремонту трьох об’єктів заплановано до кінця року.

Стабільне функціонування мостів під час воєнного стану необхідне для забезпечення логістики гуманітарних та військових вантажів, цивільної евакуації. Саме транспортна інфраструктура є пріоритетом відновлення на деокупованих територіях в першу чергу. Для ремонту стратегічно важливої інфраструктури країни Уряд у червні виділив субвенцію, джерелом якої є залишки виділених минулоріч коштів Європейського інвестиційного банку, – йдеться в повідомленні.

Фото Служби відновлення та інфраструктури Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео