Тамара Коблик

На Тернопільщині розгорнуть 26 стаціонарних та 12 мобільних пунктів обігріву

Для ліквідації ожеледиці та забезпечення безперебійного руху автотранспорту підрядні організації заготовили 25 тонн насипних матеріалів

На Тернопільщині готуються до ускладнення погодних умов. Цілодобово на чергуванні в Тернопільській області перебуває два десятки піскорозкидачів та навантажувачів, ще 62 одиниці є в резерві. Про це повідомили на сторінці очільника Тернопільської ОВА Володимира Труша у телеграмі.

У випадку необхідності буде залучена додаткова спеціальна техніка: автогрейдери, бульдозери та снігоочищувачі у кількості 55 одиниць. 

Для ліквідації ожеледиці та забезпечення безперебійного руху автотранспорту підрядні організації заготовили 25 тонн насипних матеріалів.

Заплановано підготувати 75 одиниць спеціалізованої дорожньої техніки для ліквідації зимових снігових заметів на дорогах. 

На базі підрозділів ДСНС функціонують 26 стаціонарних пунктів незламності. Окрім цього, в місцях виникнення надзвичайних ситуацій рятувальники готові, на базі наметів, розгорнути 12 мобільних пунктів незламності. А у разі виникнення заторів на автомобільних шляхах – на допомогу водіям прийдуть 4 мобільних пункти незламності, облаштовані на базі автомобілів підвищеної прохідності. Також у разі відключення електропостачання для забезпечення електроенергією населених пунктів та об’єктів критичної інфраструктури співробітники Служби порятунку готові виділити 168 електрогенераторів. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області.

Окремо проговорили стан системи енергозабезпечення області в складних погодних умовах.

Дав доручення забезпечити стале функціонування систем електро-, тепло, та газопостачання населених пунктів та потенційно небезпечних об’єктів, - йдеться у повідомленні Володимира Труша. 

Патрульна поліція збільшить кількість патрулів для регулювання руху на час сильних снігопадів і ожеледі та організовуватиме взаємодію на міжобласному рівні щодо своєчасного обмеження руху транспортних засобів, спрямування руху об’їзними шляхами або до місць тимчасової стоянки.

Фото з телеграм-каналу Володимира Труша

Вибір читачів за тиждень

Відео