Ростислав Фук

У Тернополі знову штормове попередження

Водіїв просять забрати з доріг транспорт наніч, бо працюватиме снігоочисна техніка

27 листопада у Тернополі та області очікуються пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с, хуртовина. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

Через зниження температури повітря, з 27 листопада до 30 листопада на дорогах очікується хуртовина, ожеледиця. Комунальні служби системно працюють,  тому прошу тимчасово прибрати з доріг автотранспорт на ніч. Будьте обережні, – написав він.

Як повідомляє синоптикиня Наталія Діденко, несприятлива погода торкнеться протягом неділі-понеділка більшості областей України. За її словами, очікується сильний сніг, штормовий вітер до 15-20, місцями 25-27 метрів за секунду, хуртовини, снігові замети.

У перехідній зоні холоднішого та теплішого повітря - від Одеси, Херсону, Кропивницького, Полтави до Сум - сніг мішається із мокрим снігом, льодяний дощ, ще й плюс налипання мокрого снігу, ожеледь, а все, що східніше цієї смуги, охопить дощова погода.

Позакріпляйте все, що хоч якось може злетіти чи зірватися, самі будьте обережними, особливо під білбордами, великими деревами. Послаблення та припинення опадів - в другій половині дня понеділка. Послаблення вітру - у вівторок. Проте я все одно вам рекомендую утриматися від поїздок, бути уважними та обережними, подивитися, де лежить лопата, – каже Наталія Діденко.

Фото з відкритих джерел та з допису Наталії Діденко

Вибір читачів за тиждень

Відео