Ростислав Фук

На Тернопільщині сільська рада сплатить понад 200 тисяч гривень за незаконну рубку дерев (фото)

Для оформлення дозвільних документів на рубку до сільської ради ніхто не звертався

 Порушення законодавства про охорону та раціональне використання лісових ресурсів зафіксували під час планової перевірки Нараївської громади. Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Тернопільської області.

​ Зокрема, в лісовому урочищі «Рогачка», яке перебуває у землях запасу сільської ради, поблизу с. Лапшин Тернопільського району виявлено 43 пні зрубаних дерев, серед яких: 33 граби, 6 осик, 2 вільхи, 1 черешня та 1 дуб.

З інформації Нараївської сільської ради з'ясовано, що зелені насадження у лісовому урочищі видалені невстановленими особами. Для оформлення дозвільних документів до сільської ради ніхто не звертався.

Вимогами частини 2 статті 107 Лісового кодексу України чітко зазначено, що шкода, заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс, якому була заподіяна шкода, – йдеться в повідомленні.

Відтак Нараївській сільській раді направлено претензію для добровільного відшкодування збитків, завданих лісовому фонду на загальну суму 206 332 грн.

Також нагадуємо, що відповідно до вимог статті 33 Лісового кодексу України, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить, зокрема, забезпечення охорони, захисту, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів у межах лісів комунальної власності, – кажуть екологи.

Фото Державної екологічної інспекції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео