Ростислав Фук

На Тернопільщині система оповіщення повітряної тривоги переходить у цифровий формат

У систему «ОЗОН-С» входять звукові електросирени, вуличні гучномовці, пристрої перехоплення мереж FM–, радіо і телемовлення

У цифровий формат переводять систему оповіщення повітряної тривоги на Тернопільщині. Про це повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, на Тернопільщині функціонує автоматизована система централізованого оповіщення, яка має дві складові: аналогову – «Сигнал ВО» та цифрову – «ОЗОН-С». Перша використовується понад 30 років. Її обладнання застаріле, а деякі запчастини уже не виготовляють. В результаті, обслуговування потребує значних затрат та тривале у часі.

Саме тому обласна військова адміністрація взяла курс на цифровий формат оповіщення. У систему «ОЗОН-С» входять звукові електросирени, вуличні гучномовці, пристрої перехоплення мереж FM–, радіо і телемовлення.

Цифрова система дозволяє передавати сигнали та повідомлення на службові та мобільні телефони у мережі загального користування, операторів мобільного зв’язку, а також дистанційно керувати електросиренами та гучномовцями.

Володимир Труш каже, станом на 10 серпня в області встановлено 95 електросирен та 141 гучномовець. Крім того, працює інформаційна мережа «Вуличне радіо», яка включає 15 інформаційних табло на зупинках громадського транспорту у Тернополі. Більшість громад встановили по одній-дві сирени або гучномовці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео