Тамара Коблик

На Тернопільщині створили транспортне підприємство для переправлення ухилянтів за кордон

Правоохоронці перевіряють 145 фактів виїздів чоловіків за кордон за допомогою цього «підприємства»

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури організатору та 2 спільникам повідомлено про підозру в організації незаконного переправляння осіб через державний кордон України, вчиненому повторно, організованою групою, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України - Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства підприємець в одному із міст Тернопільщини зареєстрував на підставну особу транспортне підприємство та отримав ліцензію для міжнародних перевезень вантажів та пасажирів.

Разом із 2 спільниками чоловік за 6-7 тисяч доларів США переправляв військовозобов’язаних чоловіків через кордон України, реєструвавши їх у системі «Шлях» як водіїв підприємства. Деякі з переправлених «водіїв» навіть не мали водійського посвідчення. Охочих виїхати таким способом вони шукали серед знайомих, оскільки усі учасники групи вже кілька років займалися перевезеннями людей та доставлянням багажів за кордон і володіли великою базою клієнтів.

На сьогодні вже задокументовано 5 випадків незаконного перетину кордону за допомогою цієї групи осіб, а ще 140 фактів перевіряють у ході слідчих дій.

Розслідування здійснюють слідчі здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Нагадаємо, житель Кременця допомагав ухилянтам виїжджати за кордон.

Читайте також: $6000 за довідку для ухилянта: на Тернопільщині судитимуть жителя Чортківщини

У тернопільському спортклубі ухилянтам видавали «липові» довідки для виїзду за кордон

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео