Тамара Коблик

На Тернопільщині судитимуть члена військово-лікарської комісії, якого підозрюють у службовому підробленні

До трьох років обмеження волі загрожує фігуранту за службове підроблення медичного висновку військовозобов’язаного для його відстрочки від мобілізації

Підозрюваний працював лікарем-терапевтом та був членом територіальної постійно діючої військово-лікарської комісії при територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що медик оформив документи про тимчасову непридатність до військової служби одному з пацієнтів, зазначивши у лікарському висновку неправдивий діагноз. Відтак військовозобов’язаний отримав відстрочку від мобілізації.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною другою статті 28, частиною першою статті 366 - видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб Кримінального кодексу України.

Крім того, поліціянти встановили спільницею фігуранта - завідувачку терапевтичним відділом, яка є членкинею територіальної військово-лікарської комісії. Матеріали щодо неї було виділено в окреме кримінальне провадження, розслідувано та скеровано до суду. Їй теж інкримінують службове підроблення.

Незаконні дії підозрюваних викрили оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки спільно із працівниками Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Досудове розслідування проводилося під процесуальним керівництвом Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео