Тамара Коблик

На Тернопільщині троє порушників нестимуть кримінальну відповідальність за невиконання рішення суду

Усі троє чоловіків були позбавлені прав керувати транспортними засобами, проте відсутність документів не завадила їм знову сісти за кермо

Факти керування транспортними засобами без документів зафіксували поліціянти в Тернопільському, Кременецькому районах та в обласному центрі. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Зупинивши у Тернополі по вулиці Степана Будного автомобіль Mercedes-Benz за кермом якого перебував 36-річний киянин, поліціянти з’ясували, що чоловік у січні цього року був позбавлений права керувати автомобілем, але рішенням суду знехтував.

За кермування у стані алкогольного сп’яніння на початку цього року втратили водійські посвідчення 44-річний житель Тернопільського району та 33-річний мешканець Кременця. Та це не вплинуло на їх рішення знову стати водіями.

До слова, з початку року на Тернопільщині поліціянти виявили 193 особи, котрі попри заборону керувати транспортними засобами, порушили цю вимогу. Нагадаємо, що невиконання рішення суду тягне за собою кримінальну відповідальність - стаття 382 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео