Тамара Коблик

Власників фур та іншого важкого транспорту просять не псувати дороги Тернополя під час спеки

Під час такої спеки максимально руйнується дорожнє полотно, на відновлення якого підуть мільярди гривень

Надзвичайна спека очікується в Україні наступного тижня. Про це попереджають синоптики. У зв'язку з цим міський голова Тернополя звернувся до власників транспортних підприємств, будівельних компаній, приватних власників великовагового транспорту з проханням не виїжджати на дороги міста вдень. Звернення опублікували на сайті Тернопільської міської ради.

Офіційно звертаюся до власників транспортних підприємств, будівельних компаній, приватних власників великовагового транспорту. Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про надзвичайну спеку вже наступного тижня. Температура повітря підніметься до 40-41 градуса, - йдеться у повідомленні.

Під час такої спеки максимально руйнується дорожнє полотно, на відновлення якого підуть мільярди гривень. Під час повномасштабної війни, коли громада максимально допомагає армії. за словами мера, Тернопіль не може собі дозволити такі витрати. До того ж такі ремонтно-відновлювальні роботи триватимуть не один місяць, а це може паралізувати рух транспорту у місті.

Закликаю Вас у час спеки максимально уникнути виїзду великовагових вантажівок, причепів та інших видів важкого транспорту. Не руйнуйте дороги Тернополя та Тернопільської області. Не знищуйте дорожню інфраструктуру міста, - йдеться у повідомленні на сайті міської ради.

У понеділок, 8 липня, синоптики прогнозують до 30° С. З ранку до самого вечора у Тернополі небо буде вкрите хмарами. Увечері йтиме дощ із грозою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео