Тамара Коблик

На Тернопільщині у перший день року зафіксували температурний рекорд

1 січня аж до заходу сонця стовпчик термометра на Тернопільщині сягав +14+16 градусів Цельсія. Таке тепло у перший день року фіксували у багатьох областях України

У перший день 2023-го у столиці та багатьох містах і селах України зафіксували температурний рекорд. Цікаво, що йдеться, ймовірно, про найвищий показник за всі роки наукового спостереження.

За даними різних погодних сайтів, вдень 1 січня аж до заходу сонця стовпчик термометра на Тернопільщині сягав 14-16 градусів Цельсія.

Так, надзвичайно теплий перший день року був у Чорткові. 

У перший день нового року Чортківська гідрологічна станція зафіксувала температурний рекорд. Стовпчики термометра вчора піднялися до +16.3 ̊ С. Така температура зафіксована вперше від 1946 року, саме з цього часу наша станція веде спостереження, - йдеться у повідомленні пресслужби Чортківської міської ради.

Попередній температурний рекорд в області зафіксували у 1959 році, він становив +7,3°.
 
У Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології зазначили, що середньодобова температура становила 10,4° тепла при нормі 3,5° морозу.
 

 

За даними Центральної геофізичної обсерваторія імені Бориса Срезневського 1 січня в Україні було встановлено 64 (❗️) метеорологічні рекорди, а саме значення максимальної температури на багатьох метеостанціях фіксували в межах від +10° до +20°

 

В Укргідрометцентрі розповіли, що похолодання, ймовірно, розпочнеться вже незабаром, повідомляє 24 Канал. Скоріше за все, у другій половині, особливо в останній декаді січня можуть вдарити морози.

Якщо не на Різдво, то на Водохреща має бути і сніг, і мороз, – зазначила заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео