Тамара Коблик

У квартирах буде прохолодно, температуру знизять до 16 градусів

Під час прийдешнього опалювального сезону тарифи на газ, опалення та електроенергію не підвищуватимуться

Температурний режим в українських квартирах та інших житлових приміщеннях взимку буде знижено до 16 градусів. Мета – максимально економити газ та вугілля на тлі терористичних атак росіян української енергосистеми. До цього в Кабміні планували не опускати мінімальну температуру нижче за 18 градусів. 

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив: середня температура у житлових приміщеннях України під час опалювального сезону не буде перевищувати 18 градусів.

Після увімкнення опалення ми закликаємо економити газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури в квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє – 18 градусів, – сказав прем'єр.

При цьому він запевнив, що зниження температурного режиму є необхідністю. Адже «від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму».

Для того ж, аби віялові відключення електрики в Україні припинилися, за його словами, країна має значно скоротити споживання електроенергії. Йдеться про 25% від стандартного показника.

Водночас Шмигаль наголосив: метою Росії є «заморозити» Україну. І з цією метою «терористи намагатимуться використовувати холод як свою зброю».

У їхній хворій уяві українці, які сидять кілька годин без світла, – це і є перемога. Вони вважають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде, – сказав глава уряду.

Крім цього, він повідомив: під час прийдешнього опалювального сезону тарифи на газ, опалення та електроенергію не підвищуватимуться. Субсидії ж «залишаються і виплачуватимуться в повному обсязі всім сім'ям, які дійсно цього сьогодні потребують».

Ми дізналися, як тернополяни готуються до зими (відео).

Читайте також: На чому економлять тернополяни під час воєнного стану (відео).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео