Ростислав Фук

На Тернопільщині учасники бойових дій можуть отримати до мільйона гривень на власну справу

Основна мета – нові робочі місця, зазначають у Тернопільському обласному центрі зайнятості

Гроші

На Тернопільщині діє програма єРобота. Станом на зараз грантоотримувачі реалізували понад 300 бізнес-проєктів за кількома напрямками, зокрема, «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя» на створення або розвиток власного бізнесу. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Основна мета – нові робочі місця, каже виконувач обов’язків директора Тернопільського обласного центру зайнятості Михайло Жмурко.

За період реалізації напрямку «Власна справа» підприємства отримали можливість для розвитку майже 300 проєктів та створили понад 600 нових робочих місць. Грантова допомога кожному з учасників напрямку - від 75 до 250 тис. грн, на загальну суму понад 100 млн грн.

Завдяки мікрогрантам з липня 2022 року, 76 людей відкрили власну справу, 309 чинних підприємців та 44 юридичні особи розвивають свій бізнес та вже прийняли на роботу майже пів тисячі краян, у тому числі 30 переселенців.

У Тернопільській області троє учасників бойових дій або членів їх сімей вже скористалися грантами за напрямком «Грант для ветеранів та їх подружжя». Більшість з них діють у сфері громадського харчування. За умовами програми учасники бойових дій можуть отримати гранти від 250 тис. грн до 1 млн грн. на старт або розвиток власного бізнесу.

Читайте також: Восьмеро вимушених переселенців відкрили власний бізнес на Тернопільщині 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео